Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς παρακολούθησε όλες τις εκδηλώσεις, δίνοντας το στίγμα για τον υψηλό πήχη που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή
στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, ήταν η εικαστική έκθεση του Κώστα Τσόκλη, ο οποίος παρουσίασε το νέο του έργο του
με τίτλο «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης» σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ο καλλιτέχνης
μετέτρεψε με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα τα τέσσερα εργαστήρια του Σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου, στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης. Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα. Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, κέρδισαν με τη σειρά του το ενδιαφέρον των καλεσμένων.

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της πρώτης περιοδικής έκθεσης που υλοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου τα τελευταία 15 χρόνια,ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφερόμενος στο 1ο Mykonos Art Festival ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εγκαινιάζουμε και με αυτήν την έκθεση, αυτό το διήμερο, ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ, το οποίο ευελπιστούμε να γίνει θεσμός για το νησί μας!

Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε βάλει τον πήχη αρκετά υψηλά.

Συνεχίζουμε, δίνοντας μια ξεχωριστή διέξοδο διασκέδασης τόσο για τους Μυκονιάτες όσο και για τους επισκέπτες του καλοκαιριού.

Με Ελεύθερη Είσοδο για όλες και για όλους, επιχειρούμε να χαρίσουμε μικρές στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στους συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε την ευκαιρία ούτε την οικονομική δυνατότητα, να παρακολουθήσουν διοργανώσεις τόσο υψηλού επιπέδου.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή Μυκόνου, συνεχίζουμε επενδύοντας σταθερά στον πολιτισμό.

Το φετινό καλοκαίρι στη Μύκονο θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον χάρη στο 1ο Mykonos Art Festival, να είστε όλοι εκεί!»

Στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας της Μυκόνου από τον Σταύρο Ξαρχάκο και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή! Οι καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες μάγεψαν το κοινό με τις μοναδικές τους ερμηνείες, οι οποίες και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, στα πλαίσια του 1ου Mykonos Art Festival.

Φιλοδοξία του Mykonos Art Festival αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού,
ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-garde διανόησης.

Περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του σειρά από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Mykonos Art Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών,
το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου.

Comments

comments